google-site-verification" content="glGfegI7dxIqbae-3ZL52njpQUikfJo74Rsr6KWZ41Q" />

Zihinsel yetersizlik, hafif düzeyden ileri düzeye kadar değişebilir ve bireyin yaşamını farklı derecelerde etkileyebilir. Zihinsel Yetersizlik Destek Eğitim Programı, bireyin bağımsızlığını ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik stratejileri içerir.

 

Zihinsel yetersizliğin derecesi, bu yetersizliğe sahip olan bireyin aldığı destek çeşitliliği, destek almaya başlama yaşı, zihinsel yetersizliğe eşlik eden ek yetersizlikler (otizm, genetik sendromlar, bedensel yetersizlik vb.), sağlık sorunları gibi farklı etkenler bu kişilerin gerek duyduğu destek ve eğitimin farklılaşmasına sebep olur. Bu sebeple zihinsel yetersizliği olan bireylerin seviyelerine ve durumlarına özgü olarak uzmanlar tarafından destek eğitim almaları, günlük hayata ayak uydurabilecek bilgi ve becerileri geliştirebilmeleri açısından oldukça önemlidir.

 

Zihinsel yetersizlik, bireylerin zihinsel işlevlerinde ve uyumsal davranışlarında farklı derecelerde sınırlılıklar gösterdiği bir durum olduğundan, farklı tür ve derecelerde sınıflandırılabilir. Zihinsel yetersizlik türleri genellikle bireyin zeka düzeyine ve uyumsal davranış becerilerine göre belirlenir.

 

Zihinsel yetersizlik, bireyin zihinsel işlevlerinde ve uyumsal davranışlarında sınırlılıklar gösterdiği bir durumdur. Bu durum, genellikle bireyin zihinsel gelişiminde ya da zekasındaki farklılıkla karakterizedir ve çoğu zaman çocukluk döneminde ortaya çıkar. Zihinsel yetersizliğe sahip kişiler günlük yaşam becerilerini gerçekleştirmede güçlük yaşar ve akranlarıyla kıyasla daha düşük performans sergileme eğilimindedir.

 

Bu türlerin her biri; bireyin eğitsel, mesleki ve sosyal yaşamını farklı derecelerde etkiler ve her birine yönelik destek eğitim uzmanlar tarafından planlanmalıdır.

HEMEN ARAYIN

Adres: Emek mahallesi, Ertaş caddesi, no:248

Odunpazarı/Eskişehir 

0222 230 75 38 

sevgiumutlari@gmail.com